Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Powered by Blogger

dissabte, 2 d’abril del 2011

El cinema com a recurs

Ahir s'estrenava a tot l'estat una extraordinària pel·lícula: Per a què serveix un ós? de Tom Fernandez i amb un gran repartiment: Javier Càmara, Gonzalo de Castro, Emma Suàrez, Jesse Johnson. Oona Chaplin, Sira Garcia , Geraldine Chaplin i l'ós Tima.



A compte de què parlem de la pèl·licula?.


La resposta és obvia!. Són molts els films que hem utilitzat i continuem utilitzant a les nostres aules. Aquest, per exemple és un referent de la biodiversitat, de la lluita, en aquest cas i en tó de comèdia, per preservar la biodiversitat retornant als boscos asturians l'ós bru (ursus arctos), mamífer carnívor de la família dels úrsids; aquesta espècie emblemàtica, es troba, actualment,  en perill d'extinció en molts dels seus hàbitats naturals, entre ells Astúries; no obstant això cal dir que dels 50 exemplars registrats l'any 70 s'ha passat a més de 130 en l'actualitat. 

Doncs aquests tipus de pel·lícula ens serveixen perfectament com a medi de conscienciació i informació per al nostre alumnat referenciant-lo amb projectes d'educació ambiental, com ara: "Deixant empremta" i utilitzant activitatsunitats didàctiques, i altres materials complementaris de la Fundació "Oso Pardo", ONG conservacionista creada per a l'estudi i conservació de l'ós bru, del seu hàbitat i del seu entorn natural i cultural en el qual es desenvolupa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...